En hel värld i handflatan.

Om man tänker på spel på bärbara konsoler så får man genast bilden av en nerskalad upplevelse både tekniskt och innehållsmässigt. Såna fördomar har även jag och varje gång jag ska börja spela ett spel på min iPhone så förväntar jag mig ett simpelt pussel spel. Men ibland kommer det spelföretag som överraskar en. För ett tag tillbaka började jag spela iPhone spelet Zenonia från Gamevil och "Holy cannoli Batman!" ifall jag vart överraskad. Det är ett action-RPG/2D Äventyr i bästa Secret Of Mana och Zelda känsla.

För att försöka framföra hur mycket "content" det finns i denna lilla förpackning ska jag dra en liten lista för er. Klass system, talang träd, good/evil system med olika slut, dag/natt system, avancerat equipment system, enchanting och mycket mer. Det finns hur mycket som helst i detta "lilla" spel. Grafiken är bara att dö för, pixelperfektion med en anime twist. Alla som har en iPhone eller en iPod Touch, köp detta.


Zenonia Clip

Who's screwing who?

Hej igen mina glada små apor. Jag läser en hel del spelsidor och kollar på en del podcasts runt om på nätet och jag har fastnat för ett fenomen, kanske rent av ett problem som finns i denna branch. Ahhh ni kanske anar vad jag ska göra nu, jag slår ihop mitt intresse för tv-spel med mitt intresse för ekonomi och se vad det blir av det, shitsandwitch eller kanske något bra.

Som några av er kanske vet är Gamestop västvärldens största återförsäljare av tv-spel, ta inte detta för absolut fakta men jag är ganska säker på att de också äger Game som har butiker lite här och var i vårt avlånga land.

Problemet jag tänkte ta upp har att göra med marknaden av begagnade spel, nu tänker ni säkert "Hur kan detta vara ett problem Davide?", jo det ska jag berätta nu om ni lugnar er lite. Gamestop eller Game låter oss byta in begagnade spel mot nya. Lägger du fram 2 - 3 begagnade spel får du ett nytt för ett lägre pris, inte säker på ifall man får det helt gratis. Sen säljer de dem begagnade spelen tillbaka till oss konsumenter för ca 100 kr billigare än ett nytt. Visst vi blir våldtagna men det är inte allt.

Säljer Game ett nytt spel så kommer deras vinstmarginal vara liten eftersom utgivarna och utvecklarna måste få sin andel som är ganska stor per sålt exemplar. Detta gillar de såklart inte. Genom att köpa begagnade spel av oss kringgår de denna avgift och höjer sin marginal. Man kan argumentera att det är i deras rätt eftersom de har köpt spelet av oss konsumenter och de har all rätt att göra vad de vill med det men man måste inse att de konkurrerar med utvecklarna med deras egen produkt, de stjäl kunder av utvecklarna. Det är pengar som borde gå till utvecklarna så att de kan utveckla bättre spel åt oss, inte fylla sina egna fickor. Detta är också anledningen varför Games personal försöker övertala oss att köpa begagnade spel och varför hyllan för begagnade spel är det första man ser när man kommer in i butiken, mer kulor i kassan helt enkelt.

Utgivarna och utvecklarna kan inte heller bojkotta Gamestop eftersom deras storlek kommer påverka försäljningen negativt. Släpper man ett spel genom Gamestop kommer folk lätt kunna få tag på det, gör man inte det förlorar man kunder. Detta är också en av anledningarna att marknaden går mot digital distribution eftersom då kringgår spelutvecklarna den giriga mellanhanden, nackdelen är att jag får mindre häftiga spel förpackningar att ha i min hylla.

Vad tycker ni mina vänner?

P.S
Efter mycket tjat och många önskningar kommer han här igen.

BANG!

I'm back.

I'm back baby. Ja jag vet det var ett tag sen jag skrev sist men fuck it. Bättre sent än aldrig eller? En hel del saker har hänt sen sist kompisar.

Jag har börjat studera till Ekonom i Örebro, jag har slutade spela World Of Warcraft, började spela Warhammer Online, slutade spela Warhammer Online, började spela World Of Warcraft, slutade spela World Of Warcraft och nyligen började jag spela Aion Online (exhale....). Det sistnämnda verkar än så länge (lvl 23) riktigt lovande, kanske återkommer med lite skit om det sen.

Och surprise, surprise, Diablo 3 har inte fått något releasedatum, inte för att jag är förvånad med tanke på Blizzards "rep sheet".

För ca en månad sen skaffade jag en Iphone, om man gillar spel är detta mobilen för dig. Stort utbud av roliga och originella spel. Flottfaktorn är lite jobbig, men men.

I sommras var jag, min flickvän Helena, lillebror Damjan, hans böna Marie, farsan och morsan på semester i Serbien (Jugoslavien...Marko). Vi bodde en vecka vid montenegrinska kusten, det man kunde tro skulle bli semesterns hetaste vecka visade sig bli den regnigaste veckan på 20 år. Thats fun. Men en dag åkte vi över till Kroatien för att gå på lite sightseeing i Dubrovnik, riktigt vacker stad, men smakar det så kostar det! Efter en vecka åkte vi till min släkt i Backa Palanka (Serbien, Vojvodina) och var där i 3 veckor. Jag har inte varit där på 7 år så det var skönt att se alla släktingar. Får åka lite oftare.

Ja nu vet ni vad jag har gjort.
So...how have you been?

RSS 2.0