Fanboyism

Kan du höra dem? Fanboysens stridsrop ekar över hela nätet och på varje forum är striden redan i full gång. Konsolkriget.


Vad är då en fanboy? Jo till skillnaden från ett fan som tex gillar en viss musikgenrer och kanske även föredrar denna genrer framför andra men samtidigt lyssna på en massa annan musik så kan fanboyen otänkbart lyssna på någon annan musiksort. Fanboyen försöker konvertera alla andra genom att ständigt slänga ur sig en massa dumma kommentarer angående andras musiksmak.

Utan att överdriva vill jag påstå att gamervärldens fanboys är, om inte den jobbigaste, en exceptionellt jobbig sort. De kommer utklädda till 14-åriga killar, beväpnade till tänderna med glåpord i uppercase, haxorspråk och miljontals utropstecken. De fyller forum efter forum tills det inte finns ett vettigt inlägg kvar.

I dagsläge är fanboysen uppdelade i två läger. De som är pro-Xbox 360 och de som är pro-PlayStation 3. Dessa individer vill alltså övertyga resten av spelvärlden att deras val av konsol är det rätta. De för fram sina åsikter med sån övertygelse att det är näst intill omöjligt att konvertera dem. Eftersom det låga priset på Nintendos Wii så har alla råd att skaffa sig en, vilket ofta är fallet. De flesta gamers köper en Wii som komplement till antingen Xboxen eller PS3an och därför finns det inte så många Nintendo fanboys. De har liksom ingen att övertyga eftersom de flesta gamers redan har en Wii och tycker att det är en grym konsol.


Vad är i grund och botten en konsol? Jo en spelmaskin. Nothing more, nothing less. Alla tuffa prylar som Blue-ray, hårddiskar, online community, achievements och Wiimotes är ett plus men det som säljer konsolerna är spelen och en konsol är bara summan av alla sina beståndsdelar. Alltså det fanboysen egentligen tjafsar om är vilken konsol som har de bästa speltitlar i sitt bagage.
Det är här problemen kommer in.


Gears Of War eller Metalgear Solid 4? Tekken 6 eller Dead Or Alive 4? Final Fantasy XIII eller Mass Effect? Visst de flesta personer som är det minsta insatta i spel kan avgöra att Mario Kart är bättre än Sonic R men när man kommer till att jämföra "the creme dela creme" i spelvärlden blir det mycket svårare, om inte omöjligt att avgöra vilka spel som är bäst. När spel slutar vara bara summan av alla sina beståndsdelar och blir nått mycket mer, det blir en unik upplevelse som man inte kan uppleva någon annanstans, det får ett eget liv och en själ. Det är då man inte längre kan jämföra spel genom att dissekera dem och sätta ett betyg på dem. Det fanboysen måste inse är att varje konsol har en egen uppsättning guldklimpar som bara kan upplevas på den konsolen. Frågan är vill du missa nästa Zelda, Final Fantasy eller Gears Of War?
Nej, inte jag heller. 


Kommentarer
Postat av: Mange

Härligt! Keep em comin!

Med denna blogg kan jag ju läsa OM spelen, så slipper jag traggla mig igenom dem ;D

2008-06-16 @ 20:37:43
Postat av: Knez

Haha härligt att höra att man är på samma nivå som spelen ;)

2008-06-16 @ 20:45:12
URL: http://digitaltguld.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0