David och Goliat

I fredags kom Alex och hälsade på och var kvar till söndag kväll. Han är en gammla skolkamrat från gymnasiet och föredetta "room mate" från högskolan, han gick kvar och jag hoppade av. So weak!!  Vi bestämde oss för att ha en gamer helg och lira igenom nått spel. Efter lite rotande i spelsamlingen så bestämde vi oss för att ge oss på Shadow Of The Colossus. Jag hade köpt det men inte provat det. Några månader tidigare försökte vi ge oss på samma spel men då började min Dual Shock 2 att glappa så vi fick snopet lägga tillbaka det i hyllan, denna gång hade Alex med sig sin egen. 





Måste säga att samtidigt som detta är ett av dem simplaste spelen jag spelat så är det samtidigt ett av det djupaste. Simpelt bara för att det ända du har är ditt svärd, din pilbåge och din häst. That's it. Du går inte upp i level, du får ingen ny utrustning eller nya färdigheter det enda du ska göra är att rida över land och rike och hitta 16 colossus, enorma jättar som du ska dräpa. Det är i grund och botten 16st bossfighter efter varandra och på pappret låter det inte så fantastiskt men i praktiken...WOW!

Så varför kallar jag det ett av dem djupaste spelen jag har spelat om det är så simpelt? Jo för det sättet spelet förmedlar känslor. Du spelar en ung kille som heter Wanda. Så varför är då denne unge Wanda ute på colossus jakt? Hans flickvän har dött av okänd anledning och han vill rädda hennes själ. Han rider iväg till detta förbjudna land fullt av jättar för att göra en deal med en gud. Denne gud lovar honom att återuppliva hans kärlek om han lyckas dräpa de 16 colossus som vandrar detta land. Wanda är helt själv med bara sin häst som sällskap men vad gör det när omgivningen är så vacker? Gröna skogar, djupa sjöar, höga berg, heta öknar och bakom vartannat hörn lurar en jätte. 

Efter några timmar och många dräpta jättar senare vart vi lite hungriga. Time för äkta gamer mat!


Inget går upp emot Subway. Fett men gott.



Ja vi klarade inte spelet på en helg vilket var riktigt dåligt av oss med tanke på att det är ett ca 10 timmars spel. Men vi dödade 14 av 16 colosser och hade framförallt jävligt skoj. Bestämde för att plocka de två sista någon annan helg. Ska försöka skriva en fullständig recension av Shadow Of The Colossus när vi har klarat det så håll utkik på bloggen framöver.


Kommentarer
Postat av: elin

ha en bra kväll :)

kolla gärna in min blogg!

2008-06-15 @ 19:27:05
URL: http://elinwiberg.blogg.se/
Postat av: k

oj låter mysig, vad var de för spel? action?

2008-06-15 @ 19:35:09
URL: http://havetlive.blogg.se/
Postat av: Knez

Ja det är ett action/äventyrs spel. Jag har fyllt på inlägget så kan du läsa vad jag tycker om det.

2008-06-15 @ 20:43:47
URL: http://digitaltguld.blogg.se/
Postat av: Alex

Hehe, nice work Dave........ser fram emot lite bra bloggande famöver nu då. Får som sagt se till att fixa de sista två kolosserna sen. Gillar bilderna.......nördigt värre ;)

2008-06-15 @ 22:53:59
Postat av: Basti

Tjosan!

Kul att se att du kör en gamerblogg Knez...

Finns nått ställe i spelet där man kan komma över "de yttre gränserna" genom att hoppa fallskärm, sen har man ett par timmar vandring i totalt mörker framför sig för att tillslut hitta en bit av en bortglömd bana som utvecklarna hade med i en trailer men som itne kom med i spelet. TYFFT!

2009-10-13 @ 09:47:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0